Ja nie wiem czy będe w piątek ale jak się wszystko dobrze ułoży to może uda mi się dotrzeć choć na chwilę
[O1] Sprężyna spod fotela pasażera
Zwiń
X
-
[O1] Sprężyna spod fotela pasażera
Ostatnio pod nogami pasażera znalazłem sprężynę, której fotkę zamieszczam poniżej. Domyślam się więc, że element ten wypadł właśnie spod fotela pasażera.
Czy ktoś z Was potrafi mi podpowiedzieć w które miejsce powinienem ją wczepić i za co ta sprężyna odpowiada? Jeżdżę już ze 2 tygodnie czasu bez niej i w niczym jej brak - przynajmniej teoretycznie - nie przeszkadza, nie słyszę też żadnych niepokojących dźwięków.Załączone pliki
-
-
adamo64, nie zauważyłem takiego faktu. Wg mnie jest wszystko OK.
Spreżynę do bagażnika lub śmietnika i jedziemy dalejobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Witam
Odgrzeję trochę kotleta.
Znalazłem dziś sprężynę i myślałem że to ona jest odpowiedzialna za to że zacina mi się podnoszenie / opuszczanie fotela. Co ciekawe plastikowy uchwyt się nie złamał tylko coś się musiało wyłamać z drugiej strony. Ktoś umie powiedzieć o co jest zahaczona ta sprężyna?
Jeśli chodzi o podnoszenie to można wykonać jeden ruch: góra / dół. Ani nie idzie wyżej ani niżej. Ktoś ma może jakąś koncepcję? Wyjąłem fotel ale mechanizm wygląda na trochę skomplikowany więc nie wiem co dalej...
swój problem przenoszę do osobnego tematu "Nastawnik regulacji wysokości fotela" bo nie ma nic wspólnego ze sprężyną
Komentarz
-
-
Jacomelli, wynieś od razu do garażu czy gdzie tam, szkoda żeby się w schowku obijała.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Jacomelli, Luzik Szkoda się bawić w montaż. Zrób jak radzi mamaj12, :P Zresztą musiał byś zdzierać fotel.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
brak sprężyny przetestowany osobiście, trzeba by ze 150kg położyć na fotel, żeby było trudniej. ten element jest dla ułatwienia, a jeżeli wypadł, to przeważnie dlatego że nie ma już 1-go z zaczepów. ja wywaliłem obie sprężyny i jest OKBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Komentarz